Malurts tys-tys koncert i Elværket lige før corona-stoppet: De holder stadig 38 år efter

21/2-2020 i Elværket, Holbæk: Tys-tys koncert med MALURT *****/*

Nå, jamen så gik der da lige de der små 38 år. Det er underligt. Det er det altså, som han siger.

Jeg kan ikke huske, om det var min første koncert med Malurt – eller MALURT, med versaler, som Michael Ehlert Falch skriver navnet på sin Facebook – men jeg ved, jeg hørte gruppen med præcis same besætning i Elværket den 14. maj 1982. Det ved jeg, fordi jeg i min private gemmerodekasse fandt et rigtig fint pressefoto af en ung, sprød, Michael Falch i klassisk rockattitude og bevæbnet med Fender Telecaster med påklistret Falck-logo.

Falch i Elværket maj 1982.

Fotografen var en dengang lige så ung Peter Andersen, min gode kollega på Holbæk Amts Venstreblad. Billedet blev bragt i Pophjørnet i Holbæk Amts Venstreblad sammen med min anmeldelse af koncerten. Den var sikkert positiv. Det var de fleste af mine anmeldelser. Modsat nutidens Treo, Ekstra Bladets selvpineriske anmelder-fænomen, skrev jeg stort set kun om de grupper og solister, jeg kunne lide.

Anyway, MALURTs 2020-koncert i Elværket var uden markedsføring (ud)solgt til spillestedets medlemmer som “hemmelig opvarmning” til gruppens store come back-turne. Der blev både før og under koncerten nedlagt strengt foto-og skriveforbud. Ingen mobilfotos. Ingen omtale. Heller ikke på sociale medier. Overtrædelse straffes med udvisning, bål og brand, lod Falch´en forstå.

Min kvindelige ledsager til koncerten i Elværket var i øvrigt den samme som dengang for de der små 38 år siden. Hun hedder Karen, og hun var mindst lige så begejstret for aftenens trimmede old boys band, som hun var for den unge 80´er-udgave af bandet. Sådan er det med god rock, god musik i det hele taget. Den er tidløs. Den går ind. Og bliver siddende.

Nu, 22/7-2021, halvandet år senere:

Ups, denne her omtale fik jeg aldrig gjort færdig. To dage efter koncerten fløj vi til dejlige Malaga, hvor vi nød en uge med masser af sol og 25-28 graders varme. Hjemme igen søndag den 1/3, besøg af Søren Mojo fra Aarhus 6.-7. marts, koncert med Soulmission i en tæt pakket Hørby Kirke sammen med Ole og Lisbeth Lysgaard søndag den 8/3.

Tre dage senere, onsdag den 11/3 tog Mette Frederiksen konsekvensen af en galopperende corona-virus og lukkede Danmark. Bum!

Men … Malurt i Elværket? Kæft, de var gode. Hele deres planlagte 2020-turne har været corona-udsat et par gange. Hvis omstændighederne tillader det, gennemføres den vist forlængst og fortjent udsolgte turne til vinteren/foråret 2022.

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.