Sikken´ fødselsdag: Surprise-party med venner i gårdhaven

Dén havde jeg bare ikke set komme. Overhovedet ikke. Ingen mistanke. Intet. Hvordan kunne det gå til? Ret rystende! Her er den korte version:

Den Store Arrangør

Den 4. juli 2016 var det 65 år siden, jeg blev født. Skulle jeg invitere fødselsdagsgæster eller ej? Overvejede mulighederne, blandt andet et arrangement a la da jeg fyldte 62 og inviterede til mande-party i gårdhaven for de nærmeste venner og den tætteste familie. Det blev en god dag i godt selskab, afslappet efter min smag – med snak, grin, musik, grill-bøffer, vin, øl og, som altid, Coca Cola ad libitum til Ole Lysgaard.

Men, nej. Jeg ville ikke invitere til fødselsdags-party i anledning af de 65. Hvorfor, kan jeg ikke huske, men måske gad jeg bare ikke besværet? Vi kunne tage i byen og spise med Simon, Jonas og Cille. Karen kunne vælge sted og by. Sådan blev det.

Tilbage på sporet, 4. juli 2016: Efter et par timers Pay and Play-golf med Simon og Jonas på den lille bane i Kvanløse, et hurtigt bad, men ingen kop inden-vi-kører-kaffe (“… det kan vi ikke nå, og vi får kaffe, der hvor vi skal hen”) var jeg klar til forlade Skrænten 48 og køre til  det et-eller-andet-sted, som Karen havde bestemt.

Mens jeg sidder i stuen og tager sko på, er det, jeg ser Morten og Aldo med listige grin komme ud i gårdhaven fra døren i det hvide skur. Morten og Aldo? Hvad har de to med hinanden at gøre? Og hvorfor kom de ind via carporten?  Hvorfor ikke hoveddøren? – nåede jeg at tænke i splitsekundet inden ærgrelsen over, at vi selv jo var jo på vej ud af huset. Hvad vi jo så alligevel ikke var.

Nå, men så velkommen …

Inden overraskelsen havde lagt sig, kom de næste, nu fra hoveddøren. Jeg kan ikke huske rækkefølgen, kun at de kom grinene en, to, tre ad gangen. Anders og Frank, Lysgaard, Spilski, svoger Jens og bror Tolof, Tara, Floor med poser fulde af mad, Leif, Jørgen “Jojazz” Overgaard, Klaus Oldrup, minsandten – en sjælden, men velkommen, gæst på adressen.

I løbet af fem minutter var der fyldt pænt op i hus og gårdhave. Venner, familie. Jeg forsøgte at få styr på forvirringen, for jeg havde i hvert fald ikke inviteret nogen. Men det havde Karen. Hun havde arrangeret det hele, købt ind, gemt, lavet hjælp-aftaler. Der var rigeligt med mad og drikke af enhver ønskelig slags.

Godt gået, Karen. Tak for festen. Den kunne ikke have været bedre.

Grillmestre: Floor og Jonas

 

Ham selv på 65 og Morten Den noget Yngre

Leif, Anders, Frank, JoJazz, Lysgaard

 

Jojazz, Spilski, Tara, Tolof.

Fra venstre Tolof, Anders, Klaus Oldrup, Jan Floor, Aldo, Tara´s halvskaldede isse og Jens.

De kære fire: Simon, Karen, Jonas og Cille.

Sjovt: Jens, Floor, Aldo.

Lysgaard med dagens t-shirt – og Spilski.,

Dagens yngste, et absolut favorit-hold: Simon, Jonas, Cille.

En taler, to lytter: Aldo, Tara, Jens.

Spilski og Simon.

R.Aps og Leif

Klaus Oldrup og Floor

Ole Lysgaard og Spilski

Udgivet i Privat, Privat.