Gaven til min ven: Surprise-tur til Sorø med blues og fadøl

Kasket-manden lytter: Musik gør en svag på en måde så man bliver stærk, står der over døren i baggrunden. Citat, Benny Andersen. (Foto: R.Aps)

29/3-2019, Cafe Ludvig, Sorø: Ole Frimer Band ****/**

Tirsdag den 12. marts fik jeg en sms fra Anders. Han skrev: “Hej Gyx, tillad mig at tage et sjældent initiativ: Skulle du have tid, lyst og mulighed, så giver jeg en gang brunch torsdag formiddag ved 10-tiden i anledning af min fødselsdag. Hilsen R.Aps – alene hjemme.”

Og ja, tak, selvfølgelig. Når en tidligere klubkammerat i Knabstrup IF, kollektiv-bofælle i Igelsø, svoger, kollega, men først og fremmest god ven gennem det meste af voksenlivet inviterer, så kommer man. Med glæde. Og man tager en gave med. Vin? Sprut? Ikke denne gang. Hellere en fredags-surprise-tur “i byen” på min regning – med live-musik, fadøl og snak om hvad der falder for. Kun os to.

Jeg tjekkede muligheder og fandt bl.a. en tur til det lille hyggelige spillested Cafe Ludvig i Sorø, hvor Ole Frimer Band, en gennem-rutineret bluesbaseret kvartet med rødder i det århusianske musikmiljø, skulle spille 29. marts. Jeg streamede et par af gruppens album og besluttede, at yes, yes, yes – helt perfekt til en fredag aften mandetur i byen.

Den medbragte 62 års fødselsdagsgave blev afleveret i form af et kort (fra Karens kasse med den slags), hvor jeg skrev, at Anders skulle holde sig klar fredag den 29. marts. Der skulle – viste det sig – lige byttes en aftenvagt, så var det på plads. Heldigvis. Vi havde en god tur med god snak – og, hos Anders, et støt stigende spændingsniveau som ikke lod sig skjule. Han anede ikke, hvor vi skulle hen, hvad vi skulle lave, og han var herligt rundforvirret, min gode ven, da jeg parkerede på en død villabyvej i Sorø, mindre end 100 meter fra Cafe Ludvig.

Ole Frimer Band spillede en lækkert swingende, tilbagelænet fusions-jazzet form for blues, som faldt i smag hos vist alle de omkring 80 lyttende og hygge-drikkende gæster omkring cafebordene. Repertoiret var en blanding af guitaristen Ole Frimers egne kompositioner og en række kendte og mindre kendte blues-numre med direkte referencer til super-guitaristerne Peter Green, Jeff Beck og Johnny Winter. Rigtig godt.

Vi var ret vilde med keyboard-spilleren Niels Ole Thorning (som har indspillet med Poul Krebs, Johnny Madsen, Peter Belli, Bamses Venner, Henning Stærk m.fl) – og blev enige om, at vi bare skulle have øvet os noget mere på vores instrumenter, guitar og klaver, men at .. okay .. det så må blive i vores næste liv. Når den tid kommer, meget gerne om mange, mange, gode år, tak, så tager vi os sammen og giver den en over blues´en…

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.