Fuld Rotation til Aftensalgets bedste tilbud: Pink Floyd med Sangskader

30/8-2019, Rotationen: Any Colour You Like 

Fuldt og begejstret hus, et par hundrede, ved de runde borde i Rotationen denne lune fredag aften. Forståeligt nok. Med en beskeden entrepris på 100 kroner kunne også Pink Floyd´s jævnaldrende, de store, forkælede årgange som nu er på sådan omkring folkepensionsalderen (plus/minus) være med på kopi-bandet Any Colour You Like´s nostalgiske trip tilbage til dengang musikken var bedre. Hvis vi ellers kunne holde os vågne.

Af hensyn til – og i samarbejde med – det populære Aftensalg i Ahlgade var koncerten i den gamle trykkerihal nemlig sat til at begynde så sent som klokken 22.00. Det er vist tæt på gabetid for en del af det modne publikum. De udholdende fik til gengæld den ønskede belønning i form af genkendelige kopi-versioner af en pæn række af Pink Floyd´s største numre fra 1970´erne.

Vi fik Any Colour´s friske bud på en håndfuld sjældent (aldrig) radiospillede album-numre udover de mere forudsigelige “Shine On You Crazy Diamond”, “Money”, “Wish You Were Here”, Comfortably Numb” – de to sidste gemt til ekstranumre.

Aftenens overraskelse kom med afslutningen på første sæt, da Holbæk-koret Sangskaderne blev kaldt ind for at hjælpe på “Another Brick in the Wall”. Nu er Sandskaderne ikke ligefrem noget børnekor (som i Pink Floyd´s egen version), heller ikke noget ungdomskor, men et … ja, vel nærmest et senior-kor. Sgu´ i orden. De så ærlig talt noget benovede ud, de modige, hvidklædte, mænd og kvinder, da de stod der foran scenen med rockbandet i ryggen og gav den gas i det storslåede omkvæd.

Det er 40 år siden, Pink Floyd indspillede dobbelt-albummet The Wall. Jeg gætter på, at de fleste af korets Sangskader er vokset op med bl.a. dét og andet godt Pink Floyd på hjemme-stereoen. Aldersmæssigt var vi i nogen-og-tyverne dengang. Det kalder på en tanke: Hvilke af tidens hits mon de unge i nogen-og-tyverne mon vil synge med på om 40 år?

Holbæk-koret Sangskaderne, klædt i hvidt, sang seniorkor på “Another Brick in the Wall”, som de fleste af korets medlemmer nok kan huske fra dengang den udkom. I 1979. For 40 år siden…

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.