Elværket: Folkeklubbens filosofiske poesi og Idas seje moves

15/3-19 i Elværket, Holbæk: Folkeklubben *****/*

Det var første gang, Musikklub Elværket i Holbæk kunne melde alt udsolgt uger før en koncert med Folkeklubben. Gruppen, trioen, som blev dannet i 2011 og udgav sit første album i 2013, har besøgt byen og stedet flere gange, og nu – efter hundredevis af optrædender på spillesteder og festivaler rundt om i landet – har den med en over alt udsolgt vinter- og forårsturné 2019 fået et stort folkeligt gennembrud.

Ida Duelund Hansen og Kjartan Arngrim

Forståeligt og fortjent. Folkeklubben har et slidstærkt kvalitets-repertoire af fængende folk-popsange tilsat Kjartan Arngrims filosofiske poesi om alt mellem liv og død, fra gruppens fire album at plukke koncert-materialet fra.

“Fedterøv” slog hul igennem til det brede publikum i 2013, og den får publikum stadig lov til at skråle med på, når stemningen skal piskes op. Ellers var sætlisten præget af numre fra gruppens seneste album, Sort Tulipan, der udkom sidste år. Som passende afslutning på koncerten fik vi fra forgængeren Slå Flint sangen om tennis-legenden m.m. Torben Ulrich.

Til vinter-/forårsturne 2019, har Folkeklubben – Kjartan Arngrim (sang, guitar), Rasmus Dall (guitar), Rasmus Jusjong (slagtøj) hentet scene-forstærkning – altså, virkelig – hos en ung kvinde med Holbæk-rødder, bassisten (el- og gulvbas), korsangeren og tangentspilleren Ida Duelund Hansen. Hun tiltrak sig opmærksomheden, når hun med seje, rytmisk vuggende moves dansede rundt på scenen med sin Rickenbacker på skulderen og gav Folkeklubbens sange, både de sarte, poetiske, og de mere pop-rockende, en klædelig, fyldig bas-bund. En kvindelig bassist m.m. med scene-karisma. Rent stjernestof. Spændende, hvor det drysser hen.

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.