Eistrups kunst: Hendrix, Mø og Kronprinsen med de lange ben

03/03-2019, Nationalhistorisk Museum, Frederiksborg: Kasper Eistrup, “Fragmentarium”, *****/*

Vi nåede det lige. Heldigvis. Karen og jeg besøgte multi-kunstneren Kasper Eistrups særudstilling “Fragmenterium” på Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød den 3. marts. Det var sidste chance, sidste åbningsdag – og alene Eistrups udstilling i de Danmarks-historiske rammer var så rigeligt søndagsturen værd.

Det var en udmærket tv-udsendelse om Kashmir-musikeren og nu primært kunstmaleren Kasper Eistrups arbejde med portrættet af HKH Kronprins Frederik, der lokkede os til endnu et besøg på Frederiksborg Slot, hvor vi har været flere gange efterhånden. Senest, april 2018, så vi stjernefotografen Søren Solkærs (Starbird) udstilling “Portræt”.

Kasper Eistrups maleri af vores alle sammens Frederik i den pinkfarvede sofa er såmænd fint nok i mine ikke kunst-kyndige øjne, selv om jeg ærlig talt synes, han har nogle meget lange ben, ham Højheden, men det er jo sikkert bare mig…

Til min kunst-smag var andre af Eistrups værker lige så eller endda mere interessante. Her tænker jeg ikke k u n på kunstnerens åbenbare fascination af det nøgne kvindekøn, som indgik i flere værker og som man naturligvis i denne seriøst kulturelle sammenhæng – Nationalhistorisk Museum, meget finere kan det vel ikke blive – godt kunne tillade sig at dvæle lidt ved. På passende afstand, naturligvis, med hovedet på skrå og med sammenknebne øjne.

Ellers noterede jeg mig de adskillige malerier med både nulevende og afdøde musikere i Eistrups værker – fra danske Mø over Jimi Henrix til country-legenden, sangeren, guitaristen, skuespilleren Glen Campbell, som har fået sit eget hyldest-maleri: A Cowboys funeral.

A Cowboys Funeral, hedder dette værk:Kasper Eistrups hyldest til en countrylegende: sangeren, sangskriveren,  guitaristen, skuespilleren Glen Campbell (1936-2017).

 

 

 

Udgivet i Hist & Her, Udstillinger.