Jacob Dinesen i Elværket: En usædvanlig Ordinary Guy … og stadig kun på vej

09/11-2019: Jacob Dinesen m. band i Elværket, Holbæk ****/**

Endnu en sikker sejr til den unge sønderjyde med den store stemme. Selvfølgelig. Når man både har set Jacob Dinesen charmere og styre et tusindtalligt publikum fra store  udendørsscener og oplevet ham solo lave det samme nummer foran tre tusinde lydhøre i Telt 1 på hjemmebanen i Tønder, kan det ikke overraske, at han også begejstrede publikum i det længe udsolgte Elværket i Holbæk.

Dinesen solo med en alvors-sang fra hjertet. Den nåede ikke ud til alle i salen.

Tæt på scenen kunne man konstatere, at Jacob Dinesen optræder scenevant og selvsikkert med det sædvanlige arsenal af rock-klicheer som kontaktvåben mod publikum mellem numrene: “Er I der … Hoooorlbæk”.

Jo, jo. Det var “Hoooorlbæk”. Sådan da.

Der blev klappet i takt og på opfordring sunget pænt med på de største P4-hits. Til gengæld kneb det med at holde kæft og lytte til et par af Dinesens stille, alvorlige, solo-numre. De var lagt ind midt i sættet. Modigt. Lørdag aften. Til en stående koncert.

Forstyrrende snik-snak blandt publikum er ikke noget nyt koncertproblem, men det er altså temmelig respektløst over for den/de optrædende og, ikke mindst, de mange lyttende blandt publikum.

På den anden side: det var lørdag aften, der blev tappet god øl fra hanerne og Jacob Dinesen og hans fortræffelige band lagde i den grad også selv op til en fest. Og leverede musikken til den.

Til fest og ballader

Sætlisten i Elværket var uden overraskelser. Jacob Dinesen er til både fest og ballader. Hans klassiske, iørefaldende, folk-rock radiohits fra foreløbig tre album var pænt fordelt over den snes numre, der var valgt ud til det tydeligt tilfredse publikum – som jo i øvrigt typisk er en generation eller to ældre end den unge mand, de var kommet for at høre. Var der mon blandt publikum en eneste person yngre end 24-årige Jacob Dinesen (han er født i oktober 1995)?

Fra åbningsnummeret “Found it” til ekstranumrene med den store syng-med-pop-ballade, “Into My Arms”, som Dinesen har skrevet sammen med Søren Huss, og den fine lille – ifølge ham selv selvbiografiske – “Ordinary Guy”, der lukkede endnu en professionelt velgennemført koncert fra en meget ung, men scenesikker sanger, komponist, musiker, som – tror jeg – stadig kun er på vej.

Jacob Dinesen med kompetente folk omkring sig. Jens Pilgaard (bas), Jesper Andersen (skjult, trommer), David Lee (keyboard) og Rasmus Rydahl (guitar).

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.