Jonah Blacksmith som Trio: Njoooh, såmænd da, men så heller ikke mere

14/5-2021: Jonah Blacksmith Trio i Tennishallerne, Højen 38, Holbæk ***/***

Endelig, ENDELIG – efter en lang, trist, corona-fucking-vinter uden koncerter.

Billetterne, to styks, købt i efteråret 2020 engang til koncert fredag den 12. februar i Elværket, men corona-nedlukningen kom selvfølgelig i vejen. Arrangementet med den 3/7-dele lille, let-rejsende udgave af bandet Jonah Blacksmith, Thy-brødrene Thomas og Simon Alstrup og tangentspilleren Jon Bisgaard Kjeldsen, blev i stedet udsat og flyttet til Elværkets midlertidige alternative spillested, de gamle tennishaller på Højen i Holbæk, fem minutters gang fra vores bryggersdør.

Der er tilladt plads til 330 siddende corona-negativ-testede tilhørere i hallen, og der var udsolgt til koncerten. Iført obligatorisk mundbind blev vi guidet til vores pladser og placeret holdvis med en tom stols mellemrum mellem hver gruppe på typisk 2-3-4 stykker. Det fungerede fint.

Sceneforholdene i tennishallen er ikke som i Elværket, men det gik alligevel og storebror Thomas Alstrup fik hygge-snakket en god og næsten intim stemning frem i hallen.

Her i huset er vi ret vilde med Jonah Blacksmith, både musikken og brødrene Alstrups lune og tilbagelænede vestjyske profil. Den har vi været glade for, siden vi første gang hørte gruppen i Gimle, Roskilde, for vel en fem års tid siden. Senere kom yderligere et par fine koncerter til – i Kongens Have, København og Elværket, Holbæk – samt to gange med den meget vellykkede film-koncert, på Heartland Festivalen på Egeskov Slot, Fyn, og på Tønder Festival. Alle med fuld syvmands-besætning.

Koncerten i Holbæks gamle tennishal(ler), var vores første live-oplevelse med Jonah Blacksmith Trio. Musikken i trio-formatet? Njoooh, såmænd da, men så heller ikke så meget mere end det. Repertoiret var det forventelige, sangene fra alle gruppens album-udgivelser er gode, flere af dem endda rigtig gode, og de tre på scenen kan deres metier.

Det var hyggeligt. Publikum var med. Det hele sluttede på toppen, som den slags skal. Men for mig var det nu alligevel en lidt tam affære – som dog kun øger min forventning til næste koncert med hele gruppen. Den kommer. Gerne snart. Og det bliver rigtig godt.

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.