Bageste række fra venstre: Kim Jensen, Carsten Høj Jørgensen, Steen Rasmussen, Finn Spilski, Hans Otto Jensen, mig, Claus Ringborg, Niels Aage Petersen, Søren Nilsen, lærer Per Andersen, Bent Nielsen. Midterste række: Marianne Engquist, Dorthe Johansen, Britta Mogensen, Käthe Larsen, Jette Graves. Siddende fra venstre: Birgit Pasternak, Conny Petersen, Solvej Rasmussen, Jytte Karppinen, Lilith Leia (Lise Lotte) Graves, Jane Skov, Merete Flyvholm, lærer Tove Andersen.

50 år efter: Klassefest med rabarberkage i de gamle jagtlokaler

11351375_1601807653437592_3150796192112849311_n

Oy, oy-oy-oy-oy, altså: For hvad skal man ellers lige sige, skrive, mene om det her?

Jeg kan finde 17 gengangere på det gamle klassebillede fra 1966 (herover) til det nye fra 2016, som fører ind til dette opslag. Ikke fordi jeg kan genkende flere end nogle par stykker af dem, men fordi jeg nu lige har mødt de gode mennesker og fået syn for sagn, så at sige, og derfor kan regne ud, hvem der er hvem.

Mig selv? Jeg står cirka midt i bageste række iført min mors signatur i de år, hjemmestrikket sweater med mønster på det gamle billede – og med hat på det nye. De andre sidder og står også nogenlunde samme sted på de to billeder.

Da billedet af de to 7. klasser, a og b, årgang 1966, fra Mørkøv Centralskole, som den hed dengang, sent om aftenen den 25. juni 2016 var ude på Facebook, tikkede det straks efter ind med likes fra flere af de 22 fotograferede og deres venner og bekendte. Enkelte knyttede kommentarer til – a la “der blev snakket og grinet og hygget, og det var da utroligt, at der var gået 50 år, for det var da næsten hverken til at se eller høre.” Altså, lige bestemt hvad angår det sidste: No, not so. Det var både-og, hvis sandheden skal frem her på bloggen, og det skal den ind imellem.

Manden med håret på hovedet er Finn Spilski ( Foto: Mie Neel)

Manden med håret på hovedet er Finn Spilski ( Foto: Mie Neel)

Klassebilledet med de gamle var i lokalavisen, Nordvestnyt, 29. juni. Der var også et billede (s/h) af klassen fra 1966. Teksten mellem de to billeder:

“Tropperne var samlet af arrangørerne af festen, Jette Graves, Käthe Larsen, Søren Nielsen og Kim Jensen. Der var stor gensynsglæde, og minderne fik frit løb under rundvisningen på deres gamle skole.(…) Efter gensynet med skolen kørte hele flokken til Mørkøv Kro, hvor der ventede en kop kaffe med hjemmelavet rabarberkage. Snakken gik lystigt ved kaffebordet, og den efterfølgende buffet. Først ud på de små timer sluttede festen, og der var enighed om, at der i hvert fald ikke skulle gå 50 år, før de skulle mødes igen.”

En kop kaffe med hjemmelavet rabarberkage. Hold nu kæft, så er man godt nok blevet gammel …

Ikke at der er noget galt med at blive gammel (alternativet er værre), heller ikke med kaffe og rabarberkage, jeg er til begge dele, men altså … lige præcis dér, med den sætning, gik det op for mig, at jeg selv, uanset hvad, nu er en del af segment Ældre Sagen og dermed i en alders-gruppe, jeg ikke føler mig knyttet til og som jeg simpelthen bare ikke kan se mig selv i. Endnu. Om nogensinde.

Alder måles i antal levede år. Hvorfor ikke i mental og fysisk tilstand?

Nå, men i timen mellem rabarberkagen og buffet´en i restaurationen havde vi lejlighed til at se os lidt omkring på kroen. I teatersalen – hvor jeg gik til dans fra 4.-7. klasse, det var en plage – var scenen blevet udbygget lidt, men ellers var den genkendelig. Restauranten, krostuen, billardstuen, diskoteket og kroens andre lokaler har vist fået nye farver på væggene, men ellers så de også ud som dengang, vi var unge og langhårede.

Dengang? Fra tilbage i slut-tresserne kom vi ofte til Mørkøv Kro direkte fra vores traditionelle lørdags-opvarmning med fodboldkamp, rafling og billard. På kroen kunne vi høre pigtrådsmusik fra tidens stjerner: Defenders, Sir Henry & His Butlers, Hitmakers, Red Squares og de mere pop-folkelige som f.eks Family Swingers med min gamle genbo fra Regstrup-årene, Lennart Johannessen.

Disse omrejsende lørdags-spillemænd leverede det levende soundtrack til vores indtag af lunkne flaskebajere fra kassen og jagten på tungekys, små faste strutbryster og hvad man ellers kunne få adgang til ud på aftenen.

Jeg synes, jeg tydeligt kan huske lydene, lugten og løjerne i de gamle jagtlokaler på Mørkøv Kro fra sidst i tresserne. Dengang havde jeg næppe fantasi til at forestille mig, at jeg 50 år senere, på samme Mørkøv Kro, skulle være sammen en snes klasseklammerater fra dengang “over en kop kaffe med hjemmelavet rabarberkage”.

KLASSEBILLEDET – bageste række fra venstre: Kim Jensen, Carsten Høj Jørgensen, Steen Rasmussen, Finn Spilski, Hans Otto Jensen, mig, Claus Ringborg, Niels Aage Petersen, Søren Nielsen, lærer Per Andersen, Bent Nielsen. Midterste række: Marianne Engquist, Dorthe Johansen, Britta Mogensen, Käthe Larsen, Jette Graves. Siddende fra venstre: Birgit Pasternak, Conny Petersen, Solvej Rasmussen, Jytte Karppinen, Lilith Leia (Lise Lotte) Graves, Jane Skov, Merete Flyvholm, lærer Tove Andersen. (Foto: Mie Neel)

 

Udgivet i Knabstrup, Mørkøv.