Kulturcafé Ludvig i Sorø: Hyggeaften med lune Laura

08/03-2019 i Kulturcafé Ludvig, Sorø: Laura Mo & De Lovløse ****/**

Hyggelig, munter, afslappet fredag aften i Kulturcafé Ludvigs lille højt-til-loftet-forsamlingshus-lignende lokale på Ingemannsvej i Sorø.

Ifølge barmanden fra stedets musikforening var vi “cirka hundrede, næsten udsolgt” omkring cafebordene til koncerten med den charmerende og lune banjo- og guitarspillende vendelbo Laura Mo (f. 1979) og hendes følgesvende på vinter- og forårs turneen 2019, De (to, velspillende) Lovløse, guitaristen med den imponerende hårpragt, Jacob Juul, og trommeslageren m.m. Kim Bahnsen, som de andre kalder Låsby Svendsen, fordi han altid har noget til salg. På vejen til Sorø, og under opholdet i byen, var det åbenbart en ældre Audi, han ville af med.

Laura Mo er, som andre gode nordjyder – Niels Hausgaard, Johnny Madsen og Allan Olsen – en taleglad storyteller. Det fungerer fint på små, intime spillesteder som Ludvig, og hun er god til at fortælle sine små skæve historier, selv om der ind imellem kan være lidt langt til pointerne.

Prisen for hyggesnakken er bare, at der så kun bliver tid til syv-otte numre i hvert af de to sæt, eksklusive et par ekstranumre til at gå hjem på. Jeg ville gerne have haft lidt mindre snak og et par numre mere. Der er rigeligt at tage af fra hendes tre album Alkymi (2007), Motel ( 2012) og Steppebrand (2018)

Første gang vi, Karen og jeg, hørte Laura Mo var på Tønder Festival 2017, hvor hun som den ene femtedel af super-konceptet Women´s Circle gav en super veloplagt solo-optræden i det store festivaltelt. Bevæbnet med banjo, guitar og stortromme væltede hun teltet med tre gode sange, to af hendes egne kompositioner – jeg har glemt titlerne – og Woody Guthries “Way Over Yonder in a Minor Key”, som i Laura Mos syng-med-bare danske version er blevet til publikumsfavoritten “Langt pokker i mol”.

“Langt pokker i mol” – udgivet i 2012 på et hyldest-album til Woody Guthrie, Woody På Dansk, i anledning af folkesangerens 100 års fødselsdag – var også på sætlisten i Sorø, hvor hovedvægten ellers var lagt på numre fra Laura Mos seneste album Steppebrand – fine sager som “100 kroner”, “Det eneste”, “En forårsdag i maj”, “Land i sigte” og den skønne ballade “Hvor regnbuen ender”.

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.