Paul Simon, Royal Arena: Sangmester i kæmpe-ramme

3/7-2018: Royal Arena, København, Paul Simon´s Farewell Tour *****/*

Fødselsdagsgaven til mig selv. Og Karen. Det var første gang og med stor sandsynlighed også sidste chance for at se en af min generations bedste sangskrivere og største musikalske personligheder på en scene.

Som opvarmning til koncerten købte (og hørte) jeg CD-boxen The Complete Paul Simon Album Collection (*****/*) med mesterens første 14 solo-album, hans 15. Stranger to Stranger (****/**) røg med i bestillingen – ligesom den helt fortjent meget roste bog om Paul Simon, The Life, af Robert Hilburn (*****/*).

Således velforberedt med og om Paul Simon mødte vi denne varme juli-dag op til koncerten i Royal Arena-mastodonten, som aldrig nogensinde bliver et af mine favoritsteder til koncerter. Men, altså, hvis man vil se og høre de helt store navne …

Koncerten levede op til forventningerne. Den fyldte Arena fik ikke alle, men mange, de fleste, af Paul Simon ´s klassikere fra både solo-karrieren og tiden med Art Garfunkel. Fra “Sound of Silence”, “The Boxer”, “Bridge Over Troubled Water” og fremefter. Mange af numrene (og vist alle fra Garfunkel-tiden) i opdaterede arrangementer.

Backing-band, kor, blæsere – alt var selvfølgelig knivskarpt og styret med sikker tæft af den hyper perfektionistiske, i centimeter lille, aldrende (f. 13/10-1941) New York´er.

Paul Simon set og hørt. Krydset af. Kæmpe stort. Som den ucharmerende, upassende ramme. Ikke så meget andet at sige om den oplevelse.

Paul Simon er en stor sangskriver og en stor personlighed, men i centimeter en ganske lille mand – og der var langt til scenen i Royal Arena fra vores sæder. Så, tak for storkærmen.

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.