Efter våd tour-start i byen: Hyggelig letvægtsblues … på laveste blus

30/6-22 – Amager Bio: The Robert Cray Band  + Mike Andersen Duo ****/**

Shit, shit, shit bandede jeg for mig selv, da et meget tydeligt blitz kort før afkørslen mod Dyrskuepladsen i Roskilde vist automatisk fik mig til at kaste et lynblik på bilens display: 97 km/t. Roskilde Festivalen, selvfølgelig! Havde læst om det. Uopmærksomme bilister i mangetal kørte lige ind i fartfællen.

Jeg vidste med det samme, at jeg havde både glemt og overset skiltene med den midlertidige, sikkerhedsbetingede motorvejs-fartgrænse på 80 km/t. Denne fredag aften kørte jeg under den normale fartgrænse på stedet, men desværre klart over den midlertidige.

Jeg har ikke fået bøden endnu. Men den kommer jo nok en skønne dag.

Anyway. Jeg havde aftalt med Jonas, at vi skulle mødes ved indgangen til Amager Bio. Han kom direkte fra Tour de France-mylderet i København.

Lydhørt og velforberedt publikum i tilpas fyldt, dvs. knapt udsolgt, Amager Bio.

Musikken? Efter tre kvarters blues med fine, lokale Mike Andersen Duo (Mike Andersen, sang og guitar og Jens Kristian Dam, kor, trommer, percussion, tangenter)  gav The Robert Cray Band, aftenens hovednavn, det velrenoverede, på dagen perfekt fyldte, dvs. kun næsten udsolgte, spillested, hvad man med rimelighed kunne forvente. Dog minus et par af den elegante blues-mands største (radio-)hits: “Right Next Door (Because of You)”, “Smokin´Gun”. Førstnævnte er fra 1987 og vel hans mest kendte nummer.

Det tydeligvis velforberedte og lydhøre publikum fik halvanden times koncert, plus tre ekstranumre, på hvad der må være noget af det volumenmæssigt laveste blus, jeg mindes at have oplevet. Ikke bare i Amager Bio, men i det hele taget. Måske er jeg bare ved at blive døv?

Jonas var glad og tilfreds. Vi havde en hyggelig aften. Fem flotte stjerner i Gaffa. Jeg er på fire små. (Tre, når/hvis den forventede bøde dukker op ..)

 

 

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.