The Bros. Landreth: Så bliver det ikke meget bedre på en mandag aften

25/11-2019: The Bros. Landreth i Musikhuset Dexter, Odense  *****/*

Eller …. okay, når vi lægger det hele sammen: stedet, stemningen, det gode selskab og selvfølgelig først og fremmest musikken på sådan en gråvåd mandag i årets længste måned, kunne jeg såmænd godt kaste fuldt hus, ******/, efter canadiske The Bros. Landreth.

Mit gode selskab denne aften, Anders og JoJazz, talte om deres Top 3 over årets koncerter. Blandt rigtig mange. Enig.

Joey Landreths pedalboard. Og han bruger det.

Der er plads til et par hundrede siddende ved cafeborde i det lækkert nyrenoverede Musikhus Dexter. Og der var selvfølgelig alt udsolgt til både den ekstrakoncert, vi var til, og til den først programsatte koncert dagen efter. Vi fik gode pladser tæt på scenen. Der kunne vi følge den afslappet, denimklædte, kaffedrikkende frontmand, Joey Landreth, arbejde med sine tre seks-strengede og, i et enkelt nummer, den 12-strengede guitar. Fascinerende.

Musikken? På AllMusic.com beskrives The Bros. Landreth som “Canadian quartet that blend luscious vocal harmonies with roots rock, Americana, singer/songwriter folk, and bluesy R&B.” Og som musikalske referencer nævnes The Band, Eagles, Bonnie Raitt, Little Feat, Jackson Browne m.fl.

Så, hvis man er til den slags …

Repertoiret var fra gruppens tre album plus et par stykker fra Joyes to solo-album, Whiskey og Hindsight. Blandt højdepunkterne rørende, ståpels-fremkaldende versioner af “Masterplan” og “Salvation Bound”.

Som musikalsk opvarmning til denne skønne aften i Musikhus Dexter havde The Bros. Landreth medbragt britiske Mary Spender. Hun fik venlig applaus for sine fem numre og lidt mere end det for det sjette og sidste, en elektrisk guitar-akkompagneret version af Stevie Wonder´s “Isn´t She Lovely”, der blev trukket et niveau op i kraft af en hjælpende slide fra aftenens absolutte stjerne, Joye Landreth.

På gensyn i Tønder

Efter koncerten stillede brødrene Landreth sig i fin og afslappet stil til rådighed for mobilfoto, small talk og kruseduller på de lp´er og cd´er, plakater og t-shirts folk havde købt.

Jeg købte The Bros. Landreth´s seneste album, 87, og Joye´s seneste solo-udspil, Hindsight, begge udsendt i år. Fik kruseduller på begge, præcis som Karen og jeg fik det på gruppens debut-album Let it Lie under en lignende seance i Tønder 2018. Hvilket jeg selvfølgelig fortalte brødrene, da det blev min tur til en lille snak.

Jeg fortalte også storebror David, at vi var kommet helt fra “near Copenhagen” for at høre koncerten i Dexter. Så han ikke lidt imponeret ud? Takkede i hvert fald mange gange.

Joye havde omtalt Tønder og det lydhøre danske publikum under koncerten, så jeg benyttede lejligheden til at spørge, hvornår de kommer tilbage til den festival. Måske, forhåbentlig, allerede til sommer. Ellers i 2021, lød det lovende svar.

Et håndtryk og et på gensyn i Tønder blev en perfekt afsked med de sympatiske brødre – og en lige så perfekt optakt til hjemturen i bilen, hvor Anders og jeg nåede at høre 87´eren tre gange som baggrund for vores snak, inden vi nåede hjem .. “near Copenhagen”.

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.