Tønder Festival 2017: Cohn, Lucinda, Tami og alle de andre gode

Tønder Festval, 24.-27. august 2017

Første tur til Tønder Festival for Karen og mig. Vores musikglade ven, Jørgen Overgaard, JoJazz, var med os på førstedagen, torsdag, lokket af et stærkt musikprogram med bl.a. Lucinda Williams.

Lucinda Williams og hendes Band leverede som forventet fra Open Air-scenen i skumringstimen på Tønder Festivalen.

Hæse, tilbagelænede Lucinda skuffede ikke fra Open Air-scenen i den lune skumringstime på festivalpladsen i Tønder, men gav, helt som forventet, et super velspillet udsnit af drævende, dovent sydstats-swingende perler fra sit store bagkatalog af kvalitets-sange.

Inden aftenens koncert med Lucinda Williams nåede vi bl.a. stamgæsten Niels Hausgaard på slap line i Bolero-teltet, svenske Daniel Norgren og hans fine roots-band og udstillingen med “malende musikere” i Pumpehuset. Torsdagen sluttede med den farve- og stemmerige i New Zealand bosiddende canadiske rock´n´soul-bombe Tami Neilson og hendes band.

Fredag hørte vi en lidt tam Sam Outlaw, en ret forrygende Foy Vance, lidt William Prince,  skolekoncert med Jacob Dinesen, Shovels and Rope, Spirit Family Reunion, Tami Neilson (igen, denne gang på Open Air) og et stærkt aftensæt fra Allan Olsen med Band.

Lørdag bød på store koncert-oplevelser med en helt eminent underholdende og musikalsk Women´s Circle (med Laura Mo, Kaia Kater, Tami Neilson, Dorthe Gerlach og Danni Nichols), en lun Loudon Wainwright III, en knivskarp Marc Cohn på Open Air og en løssluppen, underholdende piano-boksende A.J. Croce.

Søndag, sidste dag på festivalen, nåede vi Karl Blau, Sam Kelly nd the Lost Boys, lidt Colter Wall og – som det sidste musikalske input inden vi kørte fra Tønder til mere ferie i Italien, den canadiske trio Lion, Bear, Fox, som vi også fik cd-autografer og en lille snak med inden farvel og på gensyn til Tønder.

Marc Cohn på storskærm. Han havde kun to backingmusikere med sig (keyboards og tablas), men det var rigeligt til at understøtte sangeren/guitaristen i Walking In Memphis, Silver Thunderbird og hans andre gode sange

.

Karen fik autografer på cd-coveret og en hyggesnak med de tre sympatiske canadiere i Lion, Bear, Fox – som også ønskede os god tur til Italien.

Udgivet i Koncerter, Set & Hørt.